C-pojille upea voitto ja ”taistelu tappio” !

Basketin C-pojat pelasivat kevätkierroksen viimeiset ottelunsa lauantaina Savonlinnassa. Tuplaottelut Joensun Katajaa vastaan ratkaisivat sarjan lopulliset sijoitukset. Kataja tuli peleihin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, josta oli muodostettu kaksi joukkuetta. Haastetta siis riitti Basketin pojille.

Basket – Kataja  53-50

Aamun avausottelussa Basket esitti kauden parasta puolustustyöskentelyä ja myös hyökkäyspään pelaaminen oli mallillaan. Katajan ykköspelaajat Valtteri Mervola ja Aaro Nyholm saivat vuorollaan todeta Basketin joukkuepuolustuksen vahvuuden. Ottelua vei koko ajan Basket, kunnes kolmannella neljänneksellä Kataja pääsi mukaan otteluun. Ottelun ratkaisu nähtiinkin vasta viimeisellä minuutilla. Kataja siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon luvuin 50-49 kun aikaa oli 1.01. Basketin hyvä puolustus ja Nuutti Kurolan kaksi onnistunutta hyökkäyspään ratkaisua ottelun lopussa toi Basketille ansaitun  voiton 53-50 lukemin. Nuutti oli hyökkäyspäässä hyvässä iskussa ja naputti hyvällä prosentilla 26 pistettä.Eikka Konsti ja Erno Rusanen väänsivät 7 pinnaa mieheen.Aatu Malinen puolusti upeasti ja teki 5 pistettä.Leo Moilanen heitti 4 ja Kalle Malinen sekä Jyry Pietikäinen 2 pistettä . Upea koko joukkueen voitto!!!

Basket – Kataja   53 – 68

Vain 25 minuuttia myöhemmin kohdattiin Katajan toinen joukkue. Hieman edellisen ottelun hyvän olon tunne ja toisaalta ottelun rasitus näkyi Basketin pojan otteissa. Kataja karkasi 15-5 johtoon, eikä Basket päässyt samanlaiseen pelifiilikseen kuin edellisessä ottelussa. Sinnikkäästi pojat taistelivat, mutta tuoreilla jaloilla liikkeellä olleet Katajalaiset pitivät pintansa. Varsinkin hyökkäyspään ratkaisuissa näkyi poikien pieni väsymys. Upeaa kuitenkin oli, että jokainen Basket-poika pääsi pisteiden makuun. Erno Rusanen ansaitsee tunnustuksen kovasti yrittämisestä, palkintona 15 pistettä. Nuutti Kurola heitti 9 pinnaa. Eikka Konsti naputti 7 pistettä. 6 pisteen poikia olivat Malisen veljekset Aatu ja Kalle. Joni Tynkkysen saldo oli 4. Leo Moilanen , Jyry Pietikäinen ja Elias Palassalo tekivät 2 pistettä.

Basket jakaa sarjan ykköspaikan tasapistein yhdessä Kuopion Linkin ja Joensuun Katajan kanssa. Loppurutistus onkin sitten kahden viikon kuluttua Kuopiossa, jossa pelataan Final Four-turnaus.