Basketin C-pojat syyskauden ykkösiä!

Joensuussa pelatussa Itäisen alueen päätösturnauksessa Basket kohtasi Joensuun Katajan kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Kataja oli muodostanut kaksi tasavahvaa joukkuetta, joissa esiintyivät myös tulevan SM- sarjan pelaajia.
Basket – Kataja  32 – 79
Päivän ensimmäinen ottelu oli Basketin tämän kauden ponnettomin esitys. Ilmeisesti tieto Katajan SM-sarja pojista pisti jo ennakkoon ”puntit tutisemaan” ja ottelu oli niin sanotusti hävitty jo ennakkoon. Basket oli matkassa 9 pojan voimin, mutta ottelun alla vaihtopenkistä alkoi tulla enemmänkin sairastupa, eikä täysin pelikykyisiä poikia ollut kuin kourallinen.
Leo Moilanen ei ollut toipunut flunssastaan ja joutui jo ennen
lämmittelyä jättämään leikin kesken. Jyry Pietikäinen kärsi myös huonosta olosta, kuten Kalle Malinenkin.
Eikka Konstin polvi vihoitteli alkulämmittelyssä ja Nuutti Kurola
napsi särkylääkkeitä kurkkukipuunsa..
No itse ottelu oli Katajan taitavan takapelaajan, Valtteri Mervolan näytöstä. Valtsu teki kentällä mitä tahtoi ja 6 kolmen pisteen avulla kokosi hurjat 52 pistettä.
Basketin tehokkain pisteiden valossa oli Nuutti Kurola, 15 pistettä, vaikka kaukana oli Nuuttikin omasta tasostaan. Kalle Malinen nosti 7 pistettä.
Puhtaimmat paperit sai Erno Rusanen, joka jaksoi taistella molemmissa päissä kenttää, saldo 8 pistettä.
Tässä ottelussa korostui nyt se seikka, kun ei uskota omiin
mahdollisuksiin haastaa ehkä ennalta hieman vahvempaa joukkuetta!
SITTEN KAIKKI MUUTTUI …
 
Basket – Kataja  66 – 62
Vain puoli tuntia myöhemmin pallo nousi taas ilmaan, vastassa uusi Katajan joukkue.Ottelu lähti Basketin osalta huomattavasti paremmin liikkeelle, vaikka Kataja kasvattikin eroa tasaisesti ottelun alussa. Onnetar näytti hylänneen Basket-pojat, kun ensimmäisellä neljänneksellä Nuutti Kurola muljautti nilkkansa oman heittonsa päätteeksi ja peli loppui siihen. Jyry Pietikäisen vanha kantapää vamma puolestaan lopetti Jyryn pelin alkuunsa.
Ensi neljännes Katajalle 18-4 ! Mutta pojat päättivät noudattaa
valmentajan ohjeita kirjaimellisesti ja paikkapuolustus pelasi
upeasti. Myös sovittu hyökkäyspään kuvio akselilla Kalle Malinen-Erno Rusanen toimi mallikkaasti.
Kaksikon lisäksi kentällä viillettivät Eikka Konsti ja minipojat Joni Tynkkynen ja Elias Palassalo. Aatu Malinen joutui jättämään kentän 5 virheen vuoksi. Viisi minuuttia ennen loppua Basket oli hiipinyt takaa tasalukemiin 53-53. Kirivaiheessa mm. Joni Tynkkynen teki kaikki kolme koriaan tosi tärkeään vaiheeseen.
Puolitoista minuuttia ennen loppua Basket johti jo 6 pistettä, mutta epäonnistunut sivuraja ja hätäinen ratkaisu päästi Katajan 2 pisteen päähän. Aikalisällä sovittiin loppupelin kuviot, jotka toteutuivat mallikkaasti. Melkoinen taistelu siis Basketille – kerrassaan upea suoritus!!
Ottelu oli tietysti koko joukkueen voitto, mutta ei voi olla
nostamatta esille Erno Rusasen upeaa panosta. Erno jaksoi tahkota koko ottelun ja otti kymmeniä tärkeitä levypalloja ottelun tärkeimmillä hetkillä-hienoa Erno!
Basket: Eikka Konsti 18, Erno Rusanen 18, Kalle Malinen 18, Joni
Tynkkynen 6, Nuutti Kurola 4, Elias Palassalo 2.
Basket siis voitti syyskauden vain yksi tappio
niskassaan..toivottavasti hyvä pelivire jatkuu 18.1, jolloin lähdetään kevätkaudelle kotiturnauksen merkeissä!
Näihin tunnelmiin-KIITOS!!! -Kassu ja Ville-