Basketin C-pojat nappasivat tärkeät voitot Kuopiossa!!

Basketin C-pojat jatkoivat Itäisen alueen pelejään sunnuntaina Kuopiossa. Vastaan asettuivat Kuopion Linkki White sekä Red-joukkueet. Aamun ottelussa koettiin jo melkoinen yllätys, kun Kuopion Linkki White kukisti Joensuun Katajan reilun, n. 25 pisteen erolla. Katajalla oli kuitenkin joukkueessaan apuja Sm-sarjajoukkueestaan. Kuopio omaa vahvan ja fyysisen joukkueen ja varsinkin ”ylipitkä” Juho Hiltunen pääsi tuossa ottelussa vauhtiin. Basket koki ainoan tappionsa tällä kaudella juuri kyseiselle White joukkueelle kotiturnauksessaan, joten nyt oli revanssin paikka.
Basket – Linkki White 58-42
Ottelu lähti liikkeelle todella tasaisissa merkeissä. Basket oli
muutaman korin karkumatkalla, mutta Linkki tuli aina rinnalle lähinnä vahvan levypallopelinsä turvin. Varsinkin pitkä Juho Hiltunen pääsi nostelemaan helppoja koreja lähietäisyydeltä. Aikalisän jälkeen Basket siirtyi paikkapuolustukseen, joka toimi todella mallikkaasti. Järkevä liikkuminen pakotti Kuopion huonoihin heitonvalintoihin ja sulkupeli piti Linkkiläiset kaukana korista. Hetkessä ero alkoi kasvaa ja kun vielä hyökkäyskin sujui suht mallikkaasti, oli Linkki lyöty. Eikka Konsti oli hyvällä pelipäällä ja ajoi rohkeasti korille. Myös heitot löysivät korisukan hyvällä prosentilla, saalis 23 pinnaa. Basketin ”isot pojat” hoitelivat loput pisteet. Nuutti Kurola heitti 15 pistettä, Erno Rusanen 12 (loistavan puolustuksen lisäksi) sekä Kalle Malinen 8 pistettä.Voiton avaimena hyvin toteutettu pelitaktiikka!
Basket- Linkki Red 122-40
Heti perään pelattiin ottelu Kuopion Red-joukkuetta vastaan. Tuo
joukkue oli taas selvästi fyysisesti pienempi kuin Basket ja osaltaan jo sen takia ottelusta muodostui selvästi avausottelua helpompi. Eikka Konsti jatkoi aktiivista peliään ja aiheutti puolustuksellaan vaikeuksia Linkin pelinrakentajalle. Myös akseli Nuutti Kurola- Eikka Konsti toimi hyvin. Eikan syötöt löysivät hyvin Nuutin, joka murjoi lopulta kasaan 36 pistettä. Eikka nakutti 28 pinnaa. Kalle Malinen pelasi myös pirteästi ja nosteli korin läheisyydestä 26 pistettä. Erno Rusasen saldo tässä ottelussa 16 pinnaa. Leo Moilanen pääsi muutamaan
kertaan väläyttämään pallonkäsittelytaitojaan ja syöttöjen lisäksi sarakkeeseen 8 pinnaa. Elias Palassalo ja Joni Tynkkynen pysyivät myös kivasti vauhdissa mukana. Molemmille pojille saldoksi 4 pistettä! Jyry Pietikäinen oli pois kokoonpanosta. Erilaiset vaivat ovat olleet Jyryn harmina koko kauden.Toivottavasti saadaan poika kuntoon loppupeleihin.