C-pojilla voitokas kauden avaus

Basketin C-pojat avasivat Itäisen alueen 2.divisioonan voitokkaasti kotiturnauksessaan lauantaina Mertalan koululla. Aamun avausottelussa vastaan asettui Kuopion Linkin White- joukkue. Kuopion joukkue oli melko kookas,mutta vastaavasti teknisempi kotijoukkue löi heti alkutahdit ottelulle vieden ensi neljänneksen luvuin 21-7. Basket kasvatti johtoaan tasaisesti läpi ottelun ja näin ottelu kotijoukkueelle selvin 79-26 numeroin. Takapelaajan aggressiivinen puolustaminen Eikka Konstin johdolla antoi kotijoukkueelle mahdollisuuden juosta helppojakin koreja Linkin päätyyn. Ilahduttavaa oli kotijoukkueen tasaisuus. Pisteiden valossa ahkerimmin vastustajan korisukkaa heilutti Nuutti Kurola, 25 pistettä. Erno Rusasen taistelu toi 18 pistettä ja myös takamiesosaston Eikka Konsti ja Leo Moilanen pääsivät kaksinumeroisiin lukuihin (13 ja 12 pistettä). Kaikki pojat täyttivät kuitenkin hyvin paikkansa ja olivat osaltaan auttamassa joukkuettaan avausvoittoon! Pisteille myös Jyry Pietikäinen 4, Kalle Malinen 4 sekä Aatu Malinen 3.
Päivän toinen vastustaja oli Kuopion Linkin Red -joukkue. Tuon joukkueen kaikki kaikessa oli edellisessä Kataja-Linkki ottelussa korin alustoja hallinnut liki 190-senttinen Rasmus Päivinen. Muutenkaan kotijoukkueen tilanne ei vaikuttanut hyvältä, sillä ennen ottelua Kalle Malinen tunsi itsensä sairaaksi, eikä pukenut peliasua lainkaan otteluun. Basketilla siis vain 7 pelaajaa vahvuudessa. Erno Rusaselle annettin erikoistehtävänä puolustaa tuota Kuopion tornia ja loistavasti Erno siinä onnistuikin. Linkin ”torni” sai vain 4 pistettä koko ottelussa!!
IMG_4178
Muuten kotijoukkue kyllä antoi tasoitusta virheiden muodossa oikein urakalla. Nuutti Kurolan peli oli käytännöllisesti katsoen pelattu jo alkumetreillä virhevaikeuksien vuoksi ja poika huilasikin yli puolet ottelusta vaihtopenkin puolella.Myös Leo Moilasen, Erno Rusasen ja Jyry Pietikäisen virhetilit täyttyivät Nuutin lisäksi hyvissä ajoin ennen ottelun päätöstä. Onneksi Basket oli ”yllättäjä” Aatu Malisen johdolla hankkinut tukevan johtoaseman, jota Kuopio pääsi lopussa kaunistelemaan, kun Basket pelasi neljällä pelaajalla. Eikka Konsti – Aatu Malinen  akseli löysi toisensa hyvin ja Aatu pääsi nostelemaan tukun koreja lähes samoilta jalansijoiltaan Eikan loistavista syötöistä! Aatun saldo olikin muikeat 22 pistettä. Eikka naputteli pelinrakentelun ohella 16 pistettä ja pöyritti lähes yksin kotijoukkueen peliä loppuminuuteilla. Erno Rusanen teki 9 pistettä ja Nuutti Kurola 8 pistettä. Pisteille myös Leo Moilanen 4 ja Jyry Pietikäinen 2 pistettä. Joukkueessa pelasi myös Elias Palassalo.
Ottelu osoitti,ettei jatkossa ole varaa liiemmin virheisiin eli kun keskittyminen ja asenne saadaan kohdalleen, niin luvassa on varmasti vielä muitakin ”päänahkoja” kuin Kuopion joukkueet! Hieno avaus pojilta ja hyvää taistelua koko joukkueen voimin!
Hyvä pojat!